Over ons

DIENSTEN

1. Drive-in testen 


De hoofdactiviteit van COVID Maasland is het testen van de bevolking om verdere verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Patiënten worden in de wagen getest via de drive-in.

2. Triage: Klinisch Onderzoek

 

(Vermoedelijke) COVID+ patiënten die dringend een dokter nodig hebben kunnen zich op een veilige manier laten onderzoeken door de arts van dienst. Dit gebeurt altijd na doorverwijzing via de huisarts. 

3. Mobiel testen

 

Bij besmettingen in grotere groepen kan er een mobiel team georganiseerd worden om lokaal te gaan testen. Dit wordt vooral georganiseerd in woonzorgcentra, scholen en opvangtehuizen.

ONS TEAM

 

 

Ons team bestaat uit een samenwerking tussen verschillende spelers.

OVERLEGTEAM VAN ARTSEN

Verschillende huisartsen van de huisartsenkringen Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Lanaken zijn samengekomen om COVID Maasland op te richten en draaiende te houden.  Het overlegteam komt wekelijks samen om de werking en de vooruitzichten te bespreken. 

VERPLEEGKUNDIGEN

De verpleegkundigen zijn onze helden in de witte pakken. Zij voeren de testen op een zeer  zorgvuldige en voorzichtige manier uit. Ons team van verpleegkundigen is samengestuld uit medewerkers van het wit-gele kruis en zelfstandige thuisverpleegkundigen. De verpleegkundigen ga je dus vooral terugvinden in de drive-in. 

ADMINISTRATIEVE ONDERSTEUNING

De administratieve ondersteuning staat logischerwijs vooral in voor de administratie. Daarbij horen taken zoals het regelen van financiën, personeel, voorraad en andere praktische zaken die komen kijken bij het regelen van de triagepost. Deze medewerkers vindt u meestal terug  rond en aan het loket . 

ARTSEN

De huisartsen uit Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Lanaken komen tussen 14u00 en 16u00 COVID+ patiënten onderzoeken die nood hebben aan dringende medische hulp. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een beurtrollen systeem zoals dat van de wachtpost.